Vet inte vad jag tycker om det här egentligen. Lite makabert tror jag att det är. Och ett elände att man måste vara social även efter döden.
Nu kan du fortsätta att uppdatera din status i Facebook och skicka meddelanden trots att du är död. Det finn en ny app som heter If I Die som sköter detta åt dig.

Fast å andra sidan, vem har inte funderat över sin egen död och tänkt ut låtar som ska spelas på begravningen. Och i mina dystra stunder också tänkt att man då skulle spela in en film eller en röstinspelning som de kan spela upp på begravningen, ett slags hej då som kommer från mig och inte någon annan. Efter att jag fått barn dyker dessa funderingar upp ibland, särskilt efter att jag läst om sjukdomar och annat elände som drabbar en del familjer. Vem säger att jag kommer att vara förskonad från det? Och vad händer med barnen om jag dör? Jag vill ju finnas där för dem så länge jag någonsin kan. Men jag undrar hur de skulle uppleva att få ett meddelande från mig, om jag är begraven. Lite mysko är det nog.

Ifall man nu vill göra något som kan bli fina minnen ifall det värsta händer finns det ett annat tips jag kan ge. Essence Vitae är ett projekt, startat av fotografer, för familjer med små barn där en av familjemedlemmarna drabbats av en livshotande sjukdom.