Bröllopsfotografering

Den roligaste av alla fotograferingar, att få vara med under en sån fantastisk dag och få bevara glädjen, lyckan och kärleken i bilder ♥

Ett bröllop innebär mycket planering, även för fotografen. Därför vill jag gärna träffa er innan bröllopet så att vi kan prata och få lite känsla för vilka vi är. Så att ni känner er trygga med mig och jag får veta lite om er och därmed kunna fotografera bilder som fångar er personlighet. Sen ser jag till att ha bra koll på platsen för er ceremoni, hur ljuset är vid rätt tidpunkt, var bästa platsen för porträtt finns, och allt annat som behöver tänkas igenom innan.

Priser & paket för bröllopsfotografering

Lilla
Två sammanhängande timmar.
Lagom till porträtt på en plats, vigsel och gratulationer efter vigseln.
Leverans av ca 30 digitala bilder, anpassade både för webb och tryck (högupplösta). Levereras via nedladdningslänk. Blir det fler än 30 bilder som blir fina får du dem också.
4 500 kr inklusive moms

Mellan
Fem sammanhängande timmar plus provfotografering och planeringsmöte.
Lagom till förberedelser, porträtt, vigsel och gratulationer efter vigseln.
Leverans av ca 100 digitala bilder, anpassade till webb och tryck (högupplösta). Levereras via nedladdningslänk. blir det fler än 100 fina bilder får du dem också.
9 500 kr inklusive moms

Stora
Åtta sammanhängande timmar plus provfotografering och planeringsmöte.
Lagom till förberedelser, porträtt, vigsel med gratulationer efteråt och mingel fram till början av middagen.
Leverans av ca 200 digitala bilder, anpassade för både webb och tryck (högupplösta). Levereras via nedladdningslänk. Blir det fler fina får du dem också.
16 000 kr inklusive moms.

Maxat
Tio sammanhängande timmar plus provfotografering och planeringsmöte.
Lagom till förberedelser, porträtt, vigsel med gratulationer efteråt, mingel, middag och början på festen.
Leverans av ca 300 digitala bilder, anpassade för både webb och tryck (högupplösta). Levereras via nedladdningslänk. Blir det fler fina får du dem också.
23 500 kr inklusive moms.

Tillval
Extra fotograf under förberedelser, vigsel och mingel.
Toppen att få bådas förberedelser på bild, vigseln från olika vinklar och fler ögonblick från minglet.
Det blir ca 40 extra digitala bilder, anpassade till webb och tryck (högupplösta), levereras via nedladdningslänk. Och som vanligt, du får alla fina bilder.
5 500 kr inklusive moms.

Eventuella kostnader för resa och boende tillkommer.

Bröllopsbukett

Så här går det till

Bokning
Vid bokningsförfrågan skickar jag ett avtal tillsammans med information om bildanvändning och hur jag hanterar era uppgifter. Passa på att ställa frågor så att ni känner er säkra med allt kring bokning och bilder. När avtalet är påskrivet av er är bokningen genomförd. Då reserverar jag er dag i min kalender. Vid bokning debiteras 25% av totalsumman i bokningsavgift. Denna summa dras av från slutfakturan. Den återfås inte vid avbokning av kunden, oavsett orsak. Resterande belopp faktureras ca 45 dagar innan bröllopet och ska vara betald inom 30 dagar.
Bilderna håller min bildstil och genom att boka mig godkänner ni detta.

Planeringsmöte
Vi träffas över en fika och lär känna varandra. Ni berättar om er dag och era förväntningar på era bilder. Vi gör upp en plan för fotograferingen, ni kanske har någon speciell plats ni vill bli fotograferade på? Sen gör vi en provfotografering. Ni behöver inte vara bröllopsklädda vid provfotograferingen, men ta gärna på er något ni känner er fina/bekväma i. Ni får känna på hur det är att bli fotograferad av mig och kan slappna av ännu mer vid bröllopsdagen. Gör vi detta i god tid före bröllopsdagen finns möjligheten att använda dessa bilder i er bröllopsinbjudan.

Fotograferingen under bröllopsdagen
Jag gör mitt bästa för att ni ska känna er avslappnade och ha roligt under fotograferingen. I de fall jag är med under förberedelserna innan vigseln så kommer jag inte att styra särskilt mycket utan fångar berättelsen om er dag. 

Bildbehandling
Jag väljer ut de bästa bilderna från dagen och redigerar dem utifrån min bildstil. I paketet ingår bilder i både färg och svartvitt och ni får det som passar bilden bäst enligt mig. Antalet bilder som utlovas är ungefärligt, om det står t ex 100 bilder så kan det bli 90 st eller t om 120 … Allt beror på vad man gör på sin dag. 

Leverans och bildanvändning
Bilderna levereras via en nedladdningslänk mellan tre till sex veckor från fotograferingen. Varje bild levereras i två versioner, en anpassad för webb och en anpassad för tryck (högupplöst). Tänk på att när ni skickar bilder för framkallning vara noga med att skicka den högupplösta versionen.

Ni har alltid fri användningsrätt på era bilder och kan framkalla och publicera obegränsat, jag levererar alltid färdigredigerade JPG filer, färgrymden är sRGB och upplösningen 300px. När ni publicerar bilderna får ni gärna skriva Foto: Carita Holmberg. Bilderna får inte ändras på något sätt efter jag levererat dem. Det betyder att ni inte får lägga på filter, göra svartvitt eller liknande. Beskärningar som görs via Facebook eller Instagram är inga problem.

Jag visar mina fotograferingar på Facebook, Instagram eller min hemsida, skulle ni inte vilja att bilderna visas så meddela mig det.