Den gäckande kometen

Letade komet idag igen men hittade ingen. Fångade en massa suddiga stjärnor dock. Och lite spännande var det. Men det hade varit roligare med en komet på sensorn. Kan ju hända att jag faktiskt sett den utan att veta det. Så det får bli en helt annan bild än planerat idag. Från en av mina helgpromenader i Herräng.

Lutande hus-1

2 thoughts on “Den gäckande kometen

  • Hej. Vad tråkigt att du inte hittat Panstarr än. I en vanlig handkikare tycker jag att den varit ganska lätt att upptäcka i riktning där solen gått ner och lite högre upp än tidigare. Med blotta ögat eller kameran är det betydligt svårare. Den är synlig från ca 19:30 här utanför Oskarshamn, sedan går den neråt mot horisonten för att efter ett par timmar vara borta under horisont.. //Urban

  • Ja, det hade varit kul att få den på bild. Men min kikare är inget vidare, en liten stackare som jag fått gratis någonstans. Och vi bygger ut huset så jag har egentligen inte tid att hålla på med stjärnhimlen. Ikväll tror jag det var perfekt läge för att kunna se den, klar horisont, men då satt jag i bilen på väg hem. Även månen var fantastiskt vacker, stor och gul, sneglade på den i backspegeln. Så jag ger upp PanStarrs, tar upp kampen igen med Ison i november/december. Den ska vara lättare att se har jag läst. 🙂
    /Carita

Kommentera gärna!