Månen

Mitt i matlagningen avbröt jag allt, tvingade med mig resten av familjen för att söka efter kometen PanStarrs. Den ska gå att se på vår himmel så snart solen har gått ner. Här gick solen ner 17.54 och då drog vi iväg till slighögarna. Det är det högsta stället jag kan komma på i Herräng. Kometen finns lågt på himlen, strax över horisonten, och min idé var då att ta mig högt upp för att vinna lite höjd över horisonten. Jag hade sett bilder på Urban Rundströms blogg, med kamerainställningar och allt. Dessutom med trätoppar så hoppet fanns att jag skulle se den. Men det blev ingen komet, det var en vacker solnedgång som färgade horisonten röd och rosa och jag antar att kometen gömde sig bakom de röda molnen.

Solnedgång

Det blev bilder på månen, på solnedgången och på spår av flygplan på himlen. Men ingen komet. Frusna begav vi oss hemåt igen, det gick fort att bli kall i blåsten. Hem till stugvärmen och matlagningen.