SvartvittHallstavik-1

SvartvittHallstavik-2

SvartvittHallstavik-3

Hallstavik en torsdag. En hel del folk i rörelse även om det är betydligt mer under helgerna då alla sommargästerna är ute.

Perfekt väder för en fotopromenad, molnig himmel men ändå mycket ljus. Tog en sväng efter lunch för att fotografera bilder till jobbet. Hade mitt 50 mm på. Gatufoto är inte det enklaste, det svåraste är inte fototekniken utan att gå nära. För att få de intressanta bilderna som berättar något måste man gå nära, riskera att folk ser att jag fotograferar dem. Det har jag svårt för. Det känns som om jag tränger mig på. Men det är väl en tröskel jag måste över antar jag. Det känns inte ok att använda tele heller, det skulle kännas som om jag fotograferar i smyg och det är inte heller kul. Med mitt nya jobb har jag större möjligheter att fotografera i samhället, dels så behöver jag bilderna till jobbet och dels så sitter jag numera på centrum vilket gör det enkelt att komma ut en sväng på lunchen. Så det ska bli mer gatufoto framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *