Kopromenaden

Historien utspelar sig en vinterdag för tio år sedan, därav den mindre bra bildkvaliteten eftersom jag fotograferade med min mobilkamera.

Min dotter och jag går (hon åker vagn) hem från dagis, en promenad på två km i Herräng, den lilla byn som på sommaren blir internationellt dansläger. Vi tar det lugnt och småpratar då jag plötsligt får se två kossor komma fram ur en träddunge ut på vägen. Vi står och stirrar på varandra att tag, jag tar kort på dem med mobilkameran för det här måste dokumenteras! De står bara där och tittar på mig, efter ett tag ringer jag till fritids för jag tänker att de kanske har koll på vems kor det kan vara, de ringer till några bönder men ingen vet.

Efter att en bil kört förbi  och tutat så går kossorna, eller jag tror det var kalvar, in i skogen. Så vi fortsätter hemmåt, efter någon kilometer så ringer min telefon. Jag stannar och svarar, det är ju svårt att gå och göra något annat samtidigt 🙂 Det är fritids som meddelar att de inte fått tag på någon som vet vems kalvar det är. Medan jag pratar i telefonen så vänder jag mig om och vad får jag se? Jo, de två kalvarna står 15 meter bakom mig! De har gått bakom oss hela tiden! Jag har en släng av koskräck så jag blev lite nervös, man vet ju inte vilket humör de är på. Men dottern frös och jag tänkte att här kan jag inte stå hela dagen så jag började gå hemåt igen och kalvarna följde med. Så vi gick tillsammans, kalvarna, dottern och jag och jag började fundera på om de tänkte följa med oss ända hem. Vi har en ladugård som står tom, men den är byggd för en ko och en kalv. Kanske jag skulle hysa in dem där tills vi fick tag på ägaren.  Men strax efteråt kom några personer på fyrhjulingar och det visade sig vara kalvarnas ägare. De bor på en ö här utanför och kalvarna hade gått över isen. Det var nästan lite synd, jag började tycka att det var lite mysigt att promenera med ett par stora kalvar, tänk vilken syn för resenärerna med SL-bussen – kvinna med barnvagn och två kalvar! Dessutom hörde de nog till Bregottfabriken för de var svart-vita…

2 svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *