Fotograf

Jag fotograferar både på fritiden och i jobbet. I jobbet handlar det om att skaffa bilder till Hallstaviksnätverkets kommunikation på webbplatsen, Facebook och trycksaker.
På fritiden fotograferar jag det jag känner för i stunden. Mest blir det naturfoto och makro då det bara är att gå utanför dörren och börja se bilder. Familjen hamnar också i gluggen då och då.
Sedan mars 2011 är jag ordförande i Hallstaviks fotoklubb. En liten klubb med en härlig blandning av fotointresserade människor.

Intresset för fotografi har kommit och gått men jag tror jag har ägt en kamera ända sedan jag var liten. Däremot har jag inget minne av när jag fick min första kamera, eller jo förresten, det var en svart Kodak instamatic. Vet inte hur gammal jag var men jag kommer ihåg att den tog kvadratiska bilder. Jag tyckte om den kvadratiska formen på bilderna och blev besviken sedan när jag bytte kamera, tyckte inte att de rektangulära bilderna blev lika snygga.

2004 köpte jag min första digitalkamera, en Konica Minolta Z3. Nu blev det riktigt roligt! Jag har aldrig lockats av mörkrumsarbete, att stå där och blaska med kemikalier. Nu kunde jag fixa med bilderna själv, utan blask och framför en dator där jag trivs så bra. Photoshop blev en följeslagare och nuförtiden även Lightroom.

Att fotografera fungerar som meditation för mig, att fullständigt glömma tiden och att bara vara där med det man ser. Lite jobbigt för min familj ibland som ledsnar på att allt tar sådan tid när jag är med. För när man en gång fått på sig fotoögonen finns det så mycket att se och förundras över. En annan sida av mig gillar att dokumentera. Säg den som inte gillar att titta i ett gammalt fotoalbum som hör till familjen. Därför försöker jag att fånga bilder i vardagen, det är nog det svåraste för man tycker inte att det finns något att fotografera. Men efter några år är det de bilderna som är intressantast, inte de där vackra vyerna, blommorna i fantastiskt motljus, utan hur det såg ut hemma, vilka frisyrer vi hade och vilka vi träffade. De är som minnestrådar till händelser man trodde man glömt.

Kommentera gärna!