Brudorkide mot röd vägg
Orkide
Bländare 8, ISO 100, Slutartid 1/4 s, brännvidd 90, stackad från 17 bilder

I senaste numret av Fotosidan Magasin finns en guide om hur man staplar bilder. Det verkade kul och inte alltför svårt så jag provade, det var ändå för kallt för att gå ut med kameran. En brudorkide som blommat så här fantastiskt i snart fyra månader fick agera fotomodell. Idén med att stapla bilder är att få fin skärpa i hela motivet. Så jag tog en mängd bilder där jag bara ändrade fokus litegrann mellan bilderna. Det blev 17 stycken som jag sen använde photomerge i Photoshop för att montera ihop. Innan dess hade jag förstås redigerat dem i Lightroom. Det blev ganska fint tycker jag, även om lite av djupet i bilden försvann. Nu ser det ut som om alla blommor har samma avstånd till kameran. Vad tycker du?

En av de 17 staplade bilderna:>

Brudorkidé med kort skärpedjup
En av de 17 staplade bilderna på min brudorkidé

Ett svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *