SkepparnSlaktfoto

Fotograf okänd

Vet inte när den här bilden är tagen. Det är i alla fall före 1948 för paret i mitten är min mormors mormor och morfar, de dog 1948. Min mormors mormor hette Matilda Karlsson och var född 1860. Min mormors morfar hette Erik Karlsson och föddes 1862. Erik var skeppare och övertog båten Kimme som hans far Carl Jansson byggt. Carl var hemmansägare i byn Kimminge, därav båtnamnet Kimme. Matilda och Erik fick fyra barn, en son och tre döttrar, Helge, Anna, Hilma och min mormors mor Ester. Hon står i övre raden med växten bakom sig. Min mormor Lisa står till höger om henne i bild och efter henne Gustav Jansson, hennes pappa. Min morfar är även med på bild men om mormor och morfar var gifta redan då vet jag inte. Morfar Folke är nummer tre från höger i bakre raden, alldeles till vänster om spegeln i bilden.

Det är fantastiskt med gamla bilder, att få ansikten på sina förfäder. Känna historien och rötterna, undra vad de pratade om på släktträffen, varför de samlats. Och inse att genom en mängd lyckliga slumpar så kom jag till världen. Det här är en del av tråden i min historieväv.