Underbara värld av #Blogg100


Anledningen till att jag gick med i #Blogg100 var att få fart på mig själv, få igång skrivandet. Som bieffekt har jag nu funnit massor med intressanta bloggar att följa i fortsättningen. Min Google Reader svämmar över snart och jag misstänker att några av mina gamla, ofta insomnade, prenumerationer får ge plats för några nyfunna favoriter. Och jag ska banne mig bli bättre på att skriva kommentarer på andras bloggar. För det är ju så kul att få kommentarer! Och det är ju det där med att ge för att få. Precis som Joakim Jardenberg skriver i ”En uppmaning till #blogg100 – glöm inte konversationen” så känns det ju så bra med kommentarer och inlänkar. Det ger pepp och mod att fortsätta. Och de är ju bevis på att någon läser. För ärligt, visst vill vi att folk ska läsa det vi skriver. Annars kunde vi strunta i att publicera det på webben och bara spara det som dokument i datorn. Men det känns ju inte alls lika kul.

2 thoughts on “Underbara värld av #Blogg100


  • Jag håller helt med. Jag har ju ingen egen blogg, utan en blogg med min klass. Både eleverna och jag kollar varje morgon om det kommit någon ny kommentar och jag lovar att det blev glada och nyfikna av din kommentar. Det blev 1000 frågor om vem du är, hur jag känner dig osv. Vi har, tillsammans, tittat på din blogg och diskuterat skrivande och att skriva till en mottagare 🙂

  • Vad kul att kunna bidra till diskussionen om skrivande! Jag tänkte också att ni måste ju ha några läsare utanför skolans värld 🙂 Just det om att skriva till en mottagare är en jätteviktig sak för att skriva på rätt sätt. För att få till rätt tonläge och stil och därmed bli läst av dem man vill ska läsa. Själv är jag nog inte riktigt klar över vem jag skriver till här på bloggen egentligen. Men det är en sak jag tänkte skulle reda ut sig under projektet #Blogg100.

Kommentera gärna!