Lördagen den 13 juni kl 09.00 gick starten för Jättelångt, ett terrängultramarathon. Jag hade fått det roliga uppdraget att fotografera under dagen. Starten gick i yttre hamnen i Grisslehamn, massor av löpare och supporters samlades utanför L8 i hamnen, härlig stämning och taggade löpare. Det var ett fantastiskt väder för publiken, varmt och soligt, men kanske inte det bästa för löparna. Jag som aldrig lyckats finna något nöje i löpning blev lite avundsjuk på deras entusiasm, man kanske skulle testa igen. Men en något kortare sträcka då. Kolla in alla bilder i galleriet Jättelångt.

Jattelangt-3218

 

Jattelangt-3238
Loppet går längs Roslagsleden, från Grisslehamn till Norrtälje, en sträcka på 68 km, om man inte springer fel förstås. Det finns en felspringningsgaranti som nästan alla utnyttjar så jag gissar att de springer drygt 70 km. Vilken bedrift!

Jattelangt-3264

 

Jattelangt-3315
Vid Edblads i Gåsvik finns en vätskekontroll efter att man sprungit genom butiken. När löparna kommer hit har de sprungit i ca 2,5 timmar och har nu en sträcka kvar som motsvarar ett vanligt marathon! Men de verkar lika glada för det 🙂

Jattelangt-3644
Målgången utanför Åtellet i Norrtälje. Löparna ser väldigt pigga ut, springer till synes lätt in i mål.
Jattelangt-3799

Jattelangt-3636

 

Jattelangt-3470

Vinnaren av herrklassen i Jättelångt: Daniel Nilsson, nr 151