Frösådd av tomater

Frösådd av tomater

Äntligen kom de ner i jorden. Köpte inga nya i år utan sådde de som fanns kvar i påsarna från tidigare år. De flesta hade gått ur datum men jag hoppas att det ska gro några ändå. Det blev 14 olika sorter så om alla gror blir det trångt i växthuset. Tomater är så härligt att odla själv. Nu har jag turen att ha ett växthus och då går det utmärkt att odla tomater, även om skörden blir sämre regniga somrar. Tomater älskar sol! Men det bästa är att odla dem på friland, då får de den där fantastiska smaken och doften. Jag brukar försöka odla några plantor ute mot växthusets södervägg och hoppas på en bra sommar. Om nu frön från alla sorter gror kommer jag inte att få plats med dem i växthuset så då tolkar jag det som att det kommer att bli en fantastisk solig sommar 🙂