Nu när våren närmar sig, nåja, så börjar det pirra i makrotarmen. Jag är svag för bilder med mycket oskärpa. Alldeles glad blir jag om jag får följa med till nya världar, antingen verkliga men så små att man annars inte ser dem, eller så fantasivärldar som dyker upp framför linsen. Några av mina favoriter är Anna Ulmestrand som fotograferar fantastiska världar, där figurer dyker upp och spännande saker händer. Häromdagen hittade jag bilder på Fotosidan som gör mig så glad, Heléne Alklid, fotograferar underbara bilder på mossor och mycket annat.

Håller också på att planera en föreläsning för vår fotoklubb, vårens tema är just makro och jag har fått kontakt med John Hallmén på makrofokus.se som har tackat ja till att komma och hålla ett föredrag om makrofoto. Det ska bli härligt att få se hans bilder och få höra lite mer om hur man gör. Hoppas bli riktigt inspirerad till egna stordåd. Och nu vore det väldigt lämpligt om jag presenterade en av mina egna makrobilder här, för jag har massor. Men icke, de ligger i den andra datorn. Så det får bli en annan gång.