var en Konica Minolta Dimage Z2. Den köpte jag 2004 inför en resa till Kolmården. Det var ingen grundlig marknadsundersökning jag gjorde då utan jag föll för designen. Har nog aldrig ägt en så snygg kamera som den, övriga kameror ser tråkiga ut i jämförelse.
Minoltan

Nu kan ju vän av ordning hävda att det ju ändå är bilderna som är viktigast. Och den var inte bara snygg, den tog finfina bilder också! Den gick till och med att filma med, hade 10 ggr zoom och hade fullt manuellt läge, plus programinställningar. Kommer ihåg att jag såg den i en annons i en datortidning och fick ett plötsligt habegär. Plötsligt visste jag att jag måste ha en digitalkamera och att fotografering var min grej. Tänk vad man kan bli påverkad av reklam, även om man samtidigt förstår att man blir påverkad. Sen den dagen har mitt fotointresse bara ökat, flera kameror har passerat, just nu har jag en Canon EOS 550D. Jag är jättenöjd med min nuvarande kamera men den första kärleken är något speciellt. Och faktiskt används den fortfarande då hela familjen åker på fotoutflykt, då är det alltid någon som lånar den. Här följer några bilder från Kolmården 2004 tagna med min kära Minolta.

Kolmarden-4

Kolmarden-1

Kolmarden-2

Kolmarden-3