är inte någon märkvärdig men helt ok och det är jag som är begränsningen för kvaliteten på bilderna, inte utrustningen. Jag använder en Canon 550D, som jag är mycket nöjd med. Den är tillräckligt snabb för att fotografera lekande barn och den har hyfsade brusnivåer. De är dock något som aldrig kan bli för bra, brus är inte kul i bilder. Där kunde min kamera vara lite bättre tycker jag även om det 90 gånger av 100 blir låga brusnivåer.

Det objektiv jag använder mest är ett Tamron 90 mm 2,8, det är ett macroobjektiv som jag använder även till porträtt och faktiskt även landskap. Det fungerar nästan som mitt allroundobjektiv och det är det objektiv som oftast sitter på kameran. Jag fotar också mycket macro och utsnitt av min omvärld. Det blir mycket snygg oskärpa och spännande saker brukar dyka upp när jag lägger mig raklång i vegetationen och sakta vrider på fokusringen.

_MG_2069

Tamron 90 mm 2,8

Ett annat är min fasta 50, ett Canon 1,4. Det ger fantastiska bilder ibland och tråkiga ibland, mest beroende på mig. Det ger en väldigt skön oskärpa, bokeh, och för närbilder utomhus är det en lycka att använda. Däremot för vardagens bilder på familj och händelser tycker jag att bilderna blir tråkiga. Det beror mer på mig och jag bestämmer mig ibland för att tvinga mig själv att bara använda det objektivet för att lära mig hantera det. Det fungerar ett tag, sedan ger jag upp. Men för varje sådan period hoppas jag att jag blir lite bättre på att se bilder i ett 50 mm perspektiv.

Canon 50 mm, 1,4

Canon 50 mm, 1,4

Sen har jag också ett Canon 17-55, 2,8. Det är ganska tungt och stort, 77 mm filtergänga, och får inte plats i min vanliga fotoväska med axelrem. Det gör att det inte får komma ut på promenad lika ofta. Däremot sätter jag ofta på det för fotografering av familjehändelser och då jag vill få med mycket i bilderna. När jag fotograferar lite mer planerat, när fikat ska med på utflykten, då är det ryggsäck som gäller och där har objektivet gott om plats. Till detta objektiv har jag också några olika filter, ett polarisationsfilter, ett ND-filter och så det roligaste filtret av alla. Ett i princip svart filter. Jag fick tips via en video med Scott Kelby om att kunna använda långa slutartider i dagsljus. När jag beställde det så stod det i informationen att det endast användes för vetenskaplig fotografering av extremt ljusstarka objekt. Filtret är så mörkt att jag knappt ser igenom det, men med det kan jag få mjukt vatten mitt på dagen. Jättekul och oerhört praktiskt för en morgontrött fotograf

Canon 17-55, 2,8

Canon 17-55, 2,8