Recept-gyllene-1

Recept-gyllene-2

Recept-gyllene-4

Recept-gyllene-3

Testade ett photoshoprecept igen, denna gång Murrigt och gyllene. Planen är att gå igenom alla recept i boken. Det är väldigt roligt att leka lite med bilderna. Ofta känner jag att jag är nöjd efter att ha redigerat dem i Lightroom, men nu börjar jag fundera över vad jag kan testa att göra med bilderna. Det blir kul och inte lika pretentiöst och allvarligt.
I detta recept skulle man lägga ganska mycket cyan i skuggorna med justeringslagret Färgbalans, rekommenderat värde var -20 -40, men det var alldeles för mycket för mina bilder. Jag nöjde mig med ca -10. Guldlagret hade färgen #7c4822, en ganska intensiv orange tycker jag och drog ner opaciteten ganska mycket, runt 50. Med rätt bild kan nog detta bli riktigt bra. Av dessa tycker jag att den med grässtråna blev bäst. Vad tycker du?