Ödehus har alltid intresserat mig, stöter jag på något fångar det mig direkt och jag stannar upp. Funderar på vem som bott där, hur de hade det, hur det kom sig att det blev övergivet? Även en husgrund kan få mig att känna att jag måste sitta där en stund. Titta på omgivningarna, se spåren efter människor. Det är förvånansvärt hur snabbt naturen återtar sitt revir.

Den här husgrunden finns bara några hundra meter från vår tomtgräns. Jag har för mig att jag har hört att det varit tvättstuga där. Det ligger en liten bit ifrån två gamla flerfamiljshus som byggdes på gruvdriftens storhetstid i Herräng. Det har brunnit ner och bara skorstenen och en bit av grunden finns kvar. Plus en vägg med el-mojänger, har ingen aning vad det är. Men det är vackert rostigt. Bakom huset ligger skelettet av en djurskalle med gigantiska hörntänder. Kanske rester av ett vildsvin. Visste jag inte bättre skulle jag gissat på tiger, på grund av tänderna 🙂

ödehus-1

ödehus-4

ödehus-3

ödehus-2