Om mig

IMG_8465

Jag heter Carita Holmberg och är utbildad inom journalistik, web management, foto och information. Jag tar gärna uppdrag som fotograf eller skribent, hör av dig på carita.holmberg @ gmail.com.

Min undertext på hemsidan, ”A momentary master of a fraction of a dot”, är ett citat ur Carl Sagans text om filmen A pale blue dot. Carl Sagan ger en betraktelse över mänskligheten och vår plats i universum. Tänkvärda ord som ger perspektiv på vår egen betydelse och våra relationer till andra människor och vår natur. The Pale Blue Dot är ett fotografi av planeten jorden taget 1990 av rymdfärjan Voyager 1. Taget från omkring 6 miljarder kilometer härifrån, på bilden syns jorden som en liten ljus pixel.

Att sätta sig sätta sig en stjärnklar kväll och se upp mot stjärnhimlen, se vintergatan med alla stjärnor som är avlägsna solar precis som vår, får tanken att svindla. Finns det liv på fler platser i universum? Ingen vet. Men en sak är säker, vi har bara en planet att bo på. Kanske kan vi flytta så småningom. Men till dess är det här den enda plats vi kan existera på. Var rädd om den.