Fotograf

Fångad av norrsken

 

Det är förvånansvärt mycket norrsken här på 60 breddgraden. För ett par år sedan hade jag ingen koll alls på det och trodde att norrsken hörde norra Sverige till. Men så fick vi en ny medlem i fotoklubben och han fotograferade norrsken här! Han visade oss bilder och en kväll kom meddelande i messenger – det är norrsken på gång! Det var den 12 september 2014 och sen den dagen är jag fast. Och sen den dagen vet jag att det är norrsken då och då även här. Många gånger skyms himlen av moln, en hel del gånger överraskar norrskenet och visar sig trots att alla indikatorer pekar på tvärtom. Ibland lovar prognoserna norrsken men inget visar sig på himlen. Men så ibland, då stämmer allt och jag står ute i natten, tittar mot himlen och ler. Det är en fantastisk naturupplevelse att stå under en himmel som pumpar i grönt, lila, rött. Inte alla gånger är det så intensivt, ibland är det bara en svag grön nyans vid horisonten, men alla gånger är det härligt och klart värt sömnbristen 🙂

 

Dela gärna!
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Mer läsning

Oskarpt läge

På senare tid har jag börjat släppa taget om skärpan i bilderna. Omfamna oskärpan. Vilket enligt vissa betyder misslyckade bilder. Men jag tycker att bilder

Läs mer »

Hundar och deras människor

Igår deltog jag i Jaktmässan i Harg, en mycket trevlig tillställning med många utställare och härlig miljö. Det fanns många aktiviteter för hundar och jag

Läs mer »

En kvällspromenad

Som hundägare i denna värme får man promenera antingen väldigt tidigt eller på sen kväll. Ibland tar jag med mig kameran på dessa promenader. Vovven

Läs mer »
Dimma över myren

Sommarnatt i Finnmarken

Väckarklockan ringer 01.30 efter två och en halv timmes sömn. Kvällen innan var vi ute och fotograferade i kvällsljuset, nu ska vi ut för att

Läs mer »

Skygglappsfotografering

Ibland använder jag fotografering som terapi, en hjälp att fokusera på nuet och släppa allt annat. Det är superskönt och roligt och jag mår toppen

Läs mer »
Stol installation

Söker efter lugnet

Ibland blir det lite för mycket, för många trådar att hålla i, idag var en sådan dag. Det är mycket på gång vilket ju är

Läs mer »