Harry the cockerspaniel

Valpen Harry sitter under en grankvist

Sonen och hans sambo har skaffat ett underbart litet bitmonster med namnet Harry. Världens sötaste och vassaste lilla goding, 12 veckor gammal. Under julhelgen fick jag möjlighet att fotografera denna lilla vilding. Det var bara att sätta kameran på snabb slutartid och serietagning för att hinna med. Denna jul har vi fått njuta av vita vyer och det är perfekt för porträttfoto då snön reflekterar ljuset som en stor softbox. En grå men ljus dag blir det toppenfina bilder med snön som reflektor. Jag har gjort flera hundfotograferingar i snö och det är ett av mina favorittillfällen att fånga fina porträttbilder.

Valpar har inte så mycket tålamod så man får jobba snabbt. Här hade Harry jättekul med grankvistarna så jag fick lite extra tid, det är bra om man kan få valpen sysselsatt med något. Och kanske däremellan försöka få till ett stillsamt porträtt.

Harry var kopplad hela tiden och jag tog bort kopplet i bildredigeringen. Säkerheten går först och tryggheten för husse och matte. Det är relativt enkelt att redigera bort ett koppel sedan.

Dela gärna!

Mer läsning

Naturen först

Som naturfotograf vill jag ju nå de bilder som ingen annan nått, till exempel genom att vara på platser där få har varit. Det är

Läs mer »
Valpen Harry sitter under en grankvist

Harry the cockerspaniel

Sonen och hans sambo har skaffat ett underbart litet bitmonster med namnet Harry. Världens sötaste och vassaste lilla goding, 12 veckor gammal. Under julhelgen fick

Läs mer »

Besök på Landsort

Sedan 2015 har jag varje år besökt Landsort, eller Öja som ön egentligen heter, tillsammans med ett gäng likasinnade fototokiga. Vi åker dit en helg

Läs mer »

Sagobild före och efter

För två veckor sedan gjorde jag en fotografering av en bordercollie som kunde många tricks, bland annat high five. Det blev många fina bilder hemma

Läs mer »
bild på Maskros

Hurra för maskrosor!

En av de få växter så här tidigt på säsongen som ger mat till bin. Med maskrosor tillverkar bin stora mängder högklassig gulfärgad honung.

Läs mer »
En strand vid Torö

Varför tog jag bilden?

En bild som inte är något märkvärdig egentligen men som jag gillar. När jag gick där längs stranden på Örudden var det något som fångade

Läs mer »

Test av fotobook

Jag såg ett erbjudande på Instagram från Saal Digital om att få testa att skapa en fotobok. Jag anmälde mig och fick ett presentkort hos

Läs mer »

Oskarpt läge

På senare tid har jag börjat släppa taget om skärpan i bilderna. Omfamna oskärpan. Vilket enligt vissa betyder misslyckade bilder. Men jag tycker att bilder

Läs mer »

Hundar och deras människor

Igår deltog jag i Jaktmässan i Harg, en mycket trevlig tillställning med många utställare och härlig miljö. Det fanns många aktiviteter för hundar och jag

Läs mer »