Test av fotobook

Jag såg ett erbjudande på Instagram från Saal Digital om att få testa att skapa en fotobok. Jag anmälde mig och fick ett presentkort hos dem. Sagt och gjort så passade jag på att göra en fotobok med en del av djurbilderna jag fotograferat. Jag tänkte att boken kunde bli ett bra bläddringsexemplar för blivande kunder.

Min motprestation för att få ta del av detta erbjudande var en recension och det är denna du läser nu. Och du får ursäkta den undermåliga kvaliten på mina bilder av boken, de är tagna med min gamla gamla mobil (iPhone 6) och gör inte boken rättvisa.

Jag är supernöjd med fotoboken!

Det tog en liten stund innan jag kom överens med deras program för att skapa boken. Det fanns oändliga möjligheter att göra olika layouter i deras programvara som jag laddade ner. Men jag valde att börja från tomma sidor, jag ville ha en bok med enbart bilder, utan andra krusiduller.

När jag väl hade greppat hur man valde olika layouter så gick det ganska fort att göra boken klar. Jag lade in lite text med info om mina kontaktuppgifter på sista uppslaget. Totalt blev det 42 sidor i boken.

Bilderna jag valde var alltifrån väldigt färgrika bilder till nästan svartvitt. Jag la även in några av mina hästbilder med svart bakgrund för jag tänkte att det skulle vara en utmaning för trycket att klara en svart häst mot svart bakgrund. Hade även en porträttbild med nästan vit bakgrund.

Alla bilder blev jättefina! De färgfel jag kunde hitta fanns redan i mina original – många fel blir mer synliga vid tryck. Därför är det jätteviktigt att vara noga i redigeringen – jag hade slarvat (inte med några kunders bilder utan mina egna).

Som en kul grej testade jag att beställa alternativet med akrylframsida. Och det blev verkligen snyggt, lite ovanligt kanske, men snyggt. Färgerna blir klara och intensiva med ett akrylomslag. Boken har även flatlay-bindning vilket gör att ett uppslag ligger helt platt, sidorna böjer inte upp sig i vikningen. Det är snyggt och väldigt bra om man väljer att ha en bild gå över mitten.

Jag valde ett lite finare papper, ett Hannemuhle Ultra Smooth. Trycket blev mycket bra, fina färger, fin skärpa och snygg svärta.

Beställningen var enkel att genomföra och boken kom fram innan lovat-datum. Så jag är helnöjd.

#saaldigital

Dela gärna!

Mer läsning

Naturen först

Som naturfotograf vill jag ju nå de bilder som ingen annan nått, till exempel genom att vara på platser där få har varit. Det är

Läs mer »
Valpen Harry sitter under en grankvist

Harry the cockerspaniel

Sonen och hans sambo har skaffat ett underbart litet bitmonster med namnet Harry. Världens sötaste och vassaste lilla goding, 12 veckor gammal. Under julhelgen fick

Läs mer »

Besök på Landsort

Sedan 2015 har jag varje år besökt Landsort, eller Öja som ön egentligen heter, tillsammans med ett gäng likasinnade fototokiga. Vi åker dit en helg

Läs mer »

Sagobild före och efter

För två veckor sedan gjorde jag en fotografering av en bordercollie som kunde många tricks, bland annat high five. Det blev många fina bilder hemma

Läs mer »
bild på Maskros

Hurra för maskrosor!

En av de få växter så här tidigt på säsongen som ger mat till bin. Med maskrosor tillverkar bin stora mängder högklassig gulfärgad honung.

Läs mer »
En strand vid Torö

Varför tog jag bilden?

En bild som inte är något märkvärdig egentligen men som jag gillar. När jag gick där längs stranden på Örudden var det något som fångade

Läs mer »

Test av fotobook

Jag såg ett erbjudande på Instagram från Saal Digital om att få testa att skapa en fotobok. Jag anmälde mig och fick ett presentkort hos

Läs mer »

Oskarpt läge

På senare tid har jag börjat släppa taget om skärpan i bilderna. Omfamna oskärpan. Vilket enligt vissa betyder misslyckade bilder. Men jag tycker att bilder

Läs mer »

Hundar och deras människor

Igår deltog jag i Jaktmässan i Harg, en mycket trevlig tillställning med många utställare och härlig miljö. Det fanns många aktiviteter för hundar och jag

Läs mer »