Fotograf och bildskapare

Ören naturreservat i gråväder

Under helgen 2-4 oktober deltog vi i en fototräff med Hallstaviks fotoklubb i Örens naturreservat i Torö. Vi tog husbilen och tre andra ekipage gjorde oss sällskap. På en av Örens parkeringar får man campa i två dygn. Naturen här är speciell, tallskog utan så mycket undervegetation annat än blåbärs- och lingonris. Naturreservatet ligger vid kusten och den berömda surfstranden Stenstrand. Där finns krokiga martallar och milsvid havsutsikt. Det blåste en hel del och mängder av surfare samlades, det var vågsurfare, kitesurfare och vindsurfare – väldigt kul att fota. Nu har inte jag något särskilt kraftigt teleobjektiv, mitt sträcker sig till 180 mm vilket gör att jag får nöja mig med miljöbilder på surfare.

Insprängt i naturreservatet ligger privata tomter och dessa går ofta ända ut på stranden vilket gör att det inte är helt enkelt att vandra längs stranden utan att känna sig som en inkräktare. Även att ta sig ner till stranden sker genom inhängnade gångar eller intill privata tomter. Lite märkligt hur det har kunnat bli så på ett område så intressant och så populärt för friluftslivet. Men antagligen fanns här privata tomter när reservatet bildades.

Vägen från parkeringen ner till stranden. Väl nere får man inte gå till höger, där sträcker sig staket ända ut i vattnet. Men till vänster finns en fin strand och fin natur.

Naturen här är skör och man ombeds att endast gå på de stigar som finns. Markvegetationen är känslig och slits lätt. Det är vackert och speciellt. Luften doftar av tång och hav. Denna helg är det gråväder i olika grader vilket jag föredrar framför klarblå himmel. Med gråvader kan man fotografera hela dagen om man vill.

En långgrund strand intill tallskogen

Här nedan följer några bilder från området.

Baltisk Marviol blommar bland stenarna vid strandkanten.
Dela gärna!
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Mer läsning

Sagobild före och efter

För två veckor sedan gjorde jag en fotografering av en bordercollie som kunde många tricks, bland annat high five. Det blev många fina bilder hemma

Läs mer »
bild på Maskros

Hurra för maskrosor!

En av de få växter så här tidigt på säsongen som ger mat till bin. Med maskrosor tillverkar bin stora mängder högklassig gulfärgad honung.

Läs mer »
En strand vid Torö

Varför tog jag bilden?

En bild som inte är något märkvärdig egentligen men som jag gillar. När jag gick där längs stranden på Örudden var det något som fångade

Läs mer »

Test av fotobook

Jag såg ett erbjudande på Instagram från Saal Digital om att få testa att skapa en fotobok. Jag anmälde mig och fick ett presentkort hos

Läs mer »

Oskarpt läge

På senare tid har jag börjat släppa taget om skärpan i bilderna. Omfamna oskärpan. Vilket enligt vissa betyder misslyckade bilder. Men jag tycker att bilder

Läs mer »

Hundar och deras människor

Igår deltog jag i Jaktmässan i Harg, en mycket trevlig tillställning med många utställare och härlig miljö. Det fanns många aktiviteter för hundar och jag

Läs mer »

En kvällspromenad

Som hundägare i denna värme får man promenera antingen väldigt tidigt eller på sen kväll. Ibland tar jag med mig kameran på dessa promenader. Vovven

Läs mer »