Fotograf och bildskapare

Varför tog jag bilden?

En strand vid Torö

En bild som inte är något märkvärdig egentligen men som jag gillar. När jag gick där längs stranden på Örudden var det något som fångade mig. I början lite oklart vad, ofta känner jag bara att här finns någonting intressant. Jag provade några utsnitt, backade, flyttade mig i sidled och testade lite olika vinklar. Men oftast vet jag att det är just när jag upptäcker något som jag står i den intressanta vinkeln. Å andra sidan så är det nästan lika ofta som den bästa bilden blev en annan så jag behöver jobba igenom motivet för att känna mig säker på, att fanns det något här så har jag fångat det.

Hemma vid datorn går jag igenom bildfångsten och det är alltid lika roligt vare sig jag fångat något av värde eller inte. Och den här gången hade jag rätt vid första ögonkastet. Jag satt en stund och funderade över vad det är som gör att jag gillar bilden. Till slut såg jag det, strandlinjen och trädsiluetten är i synk, de följer varandra.

Dela gärna!
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Mer läsning

Sagobild före och efter

För två veckor sedan gjorde jag en fotografering av en bordercollie som kunde många tricks, bland annat high five. Det blev många fina bilder hemma

Läs mer »
bild på Maskros

Hurra för maskrosor!

En av de få växter så här tidigt på säsongen som ger mat till bin. Med maskrosor tillverkar bin stora mängder högklassig gulfärgad honung.

Läs mer »
En strand vid Torö

Varför tog jag bilden?

En bild som inte är något märkvärdig egentligen men som jag gillar. När jag gick där längs stranden på Örudden var det något som fångade

Läs mer »

Test av fotobook

Jag såg ett erbjudande på Instagram från Saal Digital om att få testa att skapa en fotobok. Jag anmälde mig och fick ett presentkort hos

Läs mer »

Oskarpt läge

På senare tid har jag börjat släppa taget om skärpan i bilderna. Omfamna oskärpan. Vilket enligt vissa betyder misslyckade bilder. Men jag tycker att bilder

Läs mer »

Hundar och deras människor

Igår deltog jag i Jaktmässan i Harg, en mycket trevlig tillställning med många utställare och härlig miljö. Det fanns många aktiviteter för hundar och jag

Läs mer »

En kvällspromenad

Som hundägare i denna värme får man promenera antingen väldigt tidigt eller på sen kväll. Ibland tar jag med mig kameran på dessa promenader. Vovven

Läs mer »