Varför tog jag bilden?

En strand vid Torö

En bild som inte är något märkvärdig egentligen men som jag gillar. När jag gick där längs stranden på Örudden var det något som fångade mig. I början lite oklart vad, ofta känner jag bara att här finns någonting intressant. Jag provade några utsnitt, backade, flyttade mig i sidled och testade lite olika vinklar. Men oftast vet jag att det är just när jag upptäcker något som jag står i den intressanta vinkeln. Å andra sidan så är det nästan lika ofta som den bästa bilden blev en annan så jag behöver jobba igenom motivet för att känna mig säker på, att fanns det något här så har jag fångat det.

Hemma vid datorn går jag igenom bildfångsten och det är alltid lika roligt vare sig jag fångat något av värde eller inte. Och den här gången hade jag rätt vid första ögonkastet. Jag satt en stund och funderade över vad det är som gör att jag gillar bilden. Till slut såg jag det, strandlinjen och trädsiluetten är i synk, de följer varandra.

Dela gärna!

Mer läsning

Naturen först

Som naturfotograf vill jag ju nå de bilder som ingen annan nått, till exempel genom att vara på platser där få har varit. Det är

Läs mer »
Valpen Harry sitter under en grankvist

Harry the cockerspaniel

Sonen och hans sambo har skaffat ett underbart litet bitmonster med namnet Harry. Världens sötaste och vassaste lilla goding, 12 veckor gammal. Under julhelgen fick

Läs mer »

Besök på Landsort

Sedan 2015 har jag varje år besökt Landsort, eller Öja som ön egentligen heter, tillsammans med ett gäng likasinnade fototokiga. Vi åker dit en helg

Läs mer »

Sagobild före och efter

För två veckor sedan gjorde jag en fotografering av en bordercollie som kunde många tricks, bland annat high five. Det blev många fina bilder hemma

Läs mer »
bild på Maskros

Hurra för maskrosor!

En av de få växter så här tidigt på säsongen som ger mat till bin. Med maskrosor tillverkar bin stora mängder högklassig gulfärgad honung.

Läs mer »
En strand vid Torö

Varför tog jag bilden?

En bild som inte är något märkvärdig egentligen men som jag gillar. När jag gick där längs stranden på Örudden var det något som fångade

Läs mer »

Test av fotobook

Jag såg ett erbjudande på Instagram från Saal Digital om att få testa att skapa en fotobok. Jag anmälde mig och fick ett presentkort hos

Läs mer »

Oskarpt läge

På senare tid har jag börjat släppa taget om skärpan i bilderna. Omfamna oskärpan. Vilket enligt vissa betyder misslyckade bilder. Men jag tycker att bilder

Läs mer »

Hundar och deras människor

Igår deltog jag i Jaktmässan i Harg, en mycket trevlig tillställning med många utställare och härlig miljö. Det fanns många aktiviteter för hundar och jag

Läs mer »