Jag har under det senaste året fotograferat ett flertal hundar, några katter och hästar och funnit att det är hur kul som helst. Samtidigt har jag insett hur viktigt det är att ha bilder på sina pälsklingar. I slutet av förra året var jag tvungen att låta min katt somna in, hon var 19 år gammal och hade problem med hälsan. Det kom lite abrupt och jag fick panik över att det var så länge sedan jag fotograferade henne. Så mitt i gråten och våndan över beslutet så arrangerade jag en fin fotoplats och tog några bilder av henne och det är jag så glad för nu. Bilder gör det lättare att minnas. Och de betyder så mycket för oss, djuren vi tar hand om och umgås med, ofta mer än vi tror. Det är lätt att låta tiden gå och tänka att den där bilden, den fixar jag sen. Kombinationen av att jag tycker det är så viktigt att vi har bilder av våra pälsklingar och att det är så roligt att träffa dem och fotografera dem gör att jag nu bestämt mig för att starta verksamhet som husdjursfotograf.

Självklart kommer jag att fortsätta med naturfotografi, det är därifrån jag kommer. Norrskenen kommer alltid att fascinera och förtrolla 🙂 Känslan för naturen, djuren och ljuset finns kvar och jag kommer fortsätta att ha utställningar och sälja bilder. Vi får se hur jag gör här på min sajt, om jag kan hitta något bra sätt att låta husdjursfotograferingen och naturfotograferingen samsas. Tiden får utvisa hur det blir. Just nu och ett tag framöver får de i alla fall dela plats.

Vänliga hälsningar från en nybliven Pälsklingsfotograf 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *