Fotograf

I trollskogen vid Ingbo källor

Vi var på väg hem från vår semester i husbussen men ville ha ett mål till att besöka. då föll valet på Ingbo källor, jag har länge velat besöka dessa då jag läst om det märkliga och mäktiga vattenflödet. Det kommer hela 4 300 miljoner liter vatten per dygn ur marken! Jag försökte se om jag kunde se flödet men allt var stilla, inte en krusning på vattnet. Fiskarna simmade fridfullt och vattnet var klart, så klart. Senare läste jag att det var på den djupaste delen som inflödet skedde. Det finns en kvarn på platsen, en kopia av den gamla kvarnen som såldes 1930. Kvarnen finns omtalad redan på 1400-talet. Den siste mjölnaren hette Holmberg och dog 1928.

Trollsk stämning

Här har skogen och mossorna fått vara ifred. I vattnet ligger omkullvälta träd och när vattnet är så klart blir det en märklig syn. Djupgrön mossa som täcker det mesta, blåbärsris och skogens ljud skapar en trollsk stämning. Ett ställe väl värt ett besök.

Dela gärna!
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Mer läsning

Oskarpt läge

På senare tid har jag börjat släppa taget om skärpan i bilderna. Omfamna oskärpan. Vilket enligt vissa betyder misslyckade bilder. Men jag tycker att bilder

Läs mer »

Hundar och deras människor

Igår deltog jag i Jaktmässan i Harg, en mycket trevlig tillställning med många utställare och härlig miljö. Det fanns många aktiviteter för hundar och jag

Läs mer »

En kvällspromenad

Som hundägare i denna värme får man promenera antingen väldigt tidigt eller på sen kväll. Ibland tar jag med mig kameran på dessa promenader. Vovven

Läs mer »
Dimma över myren

Sommarnatt i Finnmarken

Väckarklockan ringer 01.30 efter två och en halv timmes sömn. Kvällen innan var vi ute och fotograferade i kvällsljuset, nu ska vi ut för att

Läs mer »

Skygglappsfotografering

Ibland använder jag fotografering som terapi, en hjälp att fokusera på nuet och släppa allt annat. Det är superskönt och roligt och jag mår toppen

Läs mer »
Stol installation

Söker efter lugnet

Ibland blir det lite för mycket, för många trådar att hålla i, idag var en sådan dag. Det är mycket på gång vilket ju är

Läs mer »