Många lägger kameran på hyllan på vintern. Eller på hösten. På våren. Men inte många gör det på sommaren. Men jag tycker att varje säsong har sina möjligheter och vintern är en underskattad fotograferingsperiod. Särskilt gillar jag när det har snöat i stora mängder och landskapet är i stort sett svartvitt av sig självt. Då är det lätt att upptäcka grafiska mönster i naturen och det enda hindret i fotograferingen är kylan. Batterierna och mina fingrar har svårt med kylan, som tur är finns det värmekuddar att lägga i batteriväskan och i handskarna.

Ett annat favoritmotiv är is. Vid kusten bildar vågor och kyla häftiga isformationer. Frost på rutor, istappar, infrusna växtdelar, allt kan bli häftiga bilder. Dessutom kan ljuset vara bra en hel vinterdag. Soluppgång och solnedgång sker under vettiga tider 🙂 Nästan bara fördelar alltså!

Denna bild är fångad på Väddö i vintras.

 

2 svar

    1. Tack! Ja det är som roligast vid kusten när det blåser och vågorna går höga. Med lite istäckta klippor blir det ibland onödigt spännande 🙂 men jag har skor med isdubbar så det roliga överväger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *