Jag startar verksamhet som husdjursfotograf

Jag har under det senaste året fotograferat ett flertal hundar, några katter och hästar och funnit att det är hur kul som helst. Samtidigt har jag insett hur viktigt det är att ha bilder på sina pälsklingar. I slutet av förra året var jag tvungen att låta min katt somna in, hon var 19 år gammal och hade problem med hälsan. Det kom lite abrupt och jag fick panik över att det var så länge sedan jag fotograferade henne. Så mitt i gråten och våndan över beslutet så arrangerade jag en fin fotoplats och tog några bilder av henne och det är jag så glad för nu. Bilder gör det lättare att minnas. Och de betyder så mycket för oss, djuren vi tar hand om och umgås med, ofta mer än vi tror. Det är lätt att låta tiden gå och tänka att den där bilden, den fixar jag sen. Kombinationen av att jag tycker det är så viktigt att vi har bilder av våra pälsklingar och att det är så roligt att träffa dem och fotografera dem gör att jag nu bestämt mig för att starta verksamhet som husdjursfotograf.

Självklart kommer jag att fortsätta med naturfotografi, det är därifrån jag kommer. Norrskenen kommer alltid att fascinera och förtrolla 🙂 Känslan för naturen, djuren och ljuset finns kvar och jag kommer fortsätta att ha utställningar och sälja bilder. Vi får se hur jag gör här på min sajt, om jag kan hitta något bra sätt att låta husdjursfotograferingen och naturfotograferingen samsas. Tiden får utvisa hur det blir. Just nu och ett tag framöver får de i alla fall dela plats.

Vänliga hälsningar från en nybliven Pälsklingsfotograf 🙂

Dela gärna!

Mer läsning

Naturen först

Som naturfotograf vill jag ju nå de bilder som ingen annan nått, till exempel genom att vara på platser där få har varit. Det är

Läs mer »
Valpen Harry sitter under en grankvist

Harry the cockerspaniel

Sonen och hans sambo har skaffat ett underbart litet bitmonster med namnet Harry. Världens sötaste och vassaste lilla goding, 12 veckor gammal. Under julhelgen fick

Läs mer »

Besök på Landsort

Sedan 2015 har jag varje år besökt Landsort, eller Öja som ön egentligen heter, tillsammans med ett gäng likasinnade fototokiga. Vi åker dit en helg

Läs mer »

Sagobild före och efter

För två veckor sedan gjorde jag en fotografering av en bordercollie som kunde många tricks, bland annat high five. Det blev många fina bilder hemma

Läs mer »
bild på Maskros

Hurra för maskrosor!

En av de få växter så här tidigt på säsongen som ger mat till bin. Med maskrosor tillverkar bin stora mängder högklassig gulfärgad honung.

Läs mer »
En strand vid Torö

Varför tog jag bilden?

En bild som inte är något märkvärdig egentligen men som jag gillar. När jag gick där längs stranden på Örudden var det något som fångade

Läs mer »

Test av fotobook

Jag såg ett erbjudande på Instagram från Saal Digital om att få testa att skapa en fotobok. Jag anmälde mig och fick ett presentkort hos

Läs mer »

Oskarpt läge

På senare tid har jag börjat släppa taget om skärpan i bilderna. Omfamna oskärpan. Vilket enligt vissa betyder misslyckade bilder. Men jag tycker att bilder

Läs mer »

Hundar och deras människor

Igår deltog jag i Jaktmässan i Harg, en mycket trevlig tillställning med många utställare och härlig miljö. Det fanns många aktiviteter för hundar och jag

Läs mer »