Söker efter lugnet

Stol installation

Stol installationIbland blir det lite för mycket, för många trådar att hålla i, idag var en sådan dag.

Det är mycket på gång vilket ju är väldigt roligt. Jag ska hålla ett föredrag på Häveröbygdens konstförenings årsmöte och jag håller på att sätta samman en utställning som ska ha vernissage den 1 april. Utöver det är det födelsedagar, fester, studiebesök de närmaste två veckorna. Dessutom är jag ordförande i Hallstaviks Fotoklubb och vi står som värd för ett föredrag med Jörgen Tannerstedt på lördag, en gudabenådad nattfotograf. Utöver det ska jag försöka jobba också ha ha 😀 Men jag ska inte tråka ut dig med allt jag har i huvudet 🙂 Det är bara det att jag ju hade tänkt skriva del 3 om norrskensfotografering och ta upp bildbehandling. Men det får bli en annan gång.

Bilden intill är tagen i Engelska parken vid Forsmarks bruk. Där finns mängder av statyer och byggnader och en fascinerande historia. Just nu kommer jag inte på vad detta hus heter, tror det var något med Belisarii. Får kolla upp det och återkomma. Men där kanske vore en fin plats att kontemplera på.

 

 

 

Dela gärna!

Mer läsning

Naturen först

Som naturfotograf vill jag ju nå de bilder som ingen annan nått, till exempel genom att vara på platser där få har varit. Det är

Läs mer »
Valpen Harry sitter under en grankvist

Harry the cockerspaniel

Sonen och hans sambo har skaffat ett underbart litet bitmonster med namnet Harry. Världens sötaste och vassaste lilla goding, 12 veckor gammal. Under julhelgen fick

Läs mer »

Besök på Landsort

Sedan 2015 har jag varje år besökt Landsort, eller Öja som ön egentligen heter, tillsammans med ett gäng likasinnade fototokiga. Vi åker dit en helg

Läs mer »

Sagobild före och efter

För två veckor sedan gjorde jag en fotografering av en bordercollie som kunde många tricks, bland annat high five. Det blev många fina bilder hemma

Läs mer »
bild på Maskros

Hurra för maskrosor!

En av de få växter så här tidigt på säsongen som ger mat till bin. Med maskrosor tillverkar bin stora mängder högklassig gulfärgad honung.

Läs mer »
En strand vid Torö

Varför tog jag bilden?

En bild som inte är något märkvärdig egentligen men som jag gillar. När jag gick där längs stranden på Örudden var det något som fångade

Läs mer »

Test av fotobook

Jag såg ett erbjudande på Instagram från Saal Digital om att få testa att skapa en fotobok. Jag anmälde mig och fick ett presentkort hos

Läs mer »

Oskarpt läge

På senare tid har jag börjat släppa taget om skärpan i bilderna. Omfamna oskärpan. Vilket enligt vissa betyder misslyckade bilder. Men jag tycker att bilder

Läs mer »

Hundar och deras människor

Igår deltog jag i Jaktmässan i Harg, en mycket trevlig tillställning med många utställare och härlig miljö. Det fanns många aktiviteter för hundar och jag

Läs mer »